28 september 2010

Hösthärligt!

Hur har vi det i höstmörkret? Jo, det är vackra dagar med sprakande färger, härligt krispiga dagar. Nu får vi passa på att njuta av det som är kvar av liv. Ännu finns det lite bär! Faktiskt plockade vi några, ännu inte frusna, blåbär härom dagen. Någon tuva av de rödaste lingon lyser, när man går i skogen. Nu är det dax att krypa närmare ner i mossarna och leta efter tranbär. Det är märkligt med tranbär. Först hittar man inget och sedan inget... men så plötsligt ser man dem! Egenligen ganska skoj. De växer så undanskymda, ibland djupt ner i mossan. Det är bara det att det brukar bli lite kallt om fingrarna, för de bästa bären plockar man helst efter en ordentlig frostnatt.

Sedan är det ju bekant att tranbär är bland de mest c-vitaminrika bären. De går utmärkt att frysa dem och ta fram, för min del, när det börjar nalkas en urinvägsinfektion. Dessa nyttiga bär är för mig alltför sura för att bita i, men det går utmärkt att svälja hela.

Nu är det så att denna höst bröts en tradition, som vi tänker reparera. Vi har i 29 år, varje första helg i september, plockat bär tillsammans med en kusin med familj. Då har det blivit lingon i första hand, men även blåbär. Detta år ville det sig inte riktigt den tänkta helgen. Det kom ett nytt litet barbarn till världen för våra gäster!

Nu är tanken, om vädrets makter är med oss, att vi till helgen skall plocka bär, men då blir det tranbär. Hittar vi inte tillräckligt med tranbär, går det alldeles utmärkt att fylla behovet med Aloe Berry Nectar!
Dessutom tänker vi övernatta i stugan, med tunnbad, bastu och den obligatoriska köttsoppan!

Men innan dess, kommer jag att bjuda på smakprov och övrigt testande av världens bästa Aloe vera, vid "minimässan" i Strand Galleria i Luleå, den 29 september tillsammans med övriga medlemmar i Föreningen Friskvård & hälsa!

Så det är fullt upp! Kul!

Tjingeling!
från
AloeVera-Gerd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails