30 mars 2010

Måne, du gamle vän!


Så har det blivit dags för månadens fullmåne. Kära vänner, kan vi alla hjälpas åt och be vår käre "mångubbe", på vårt allra vänligaste sätt, om att nu vill vi ha mindre nederbörd, tack! Jag ser hur min käre make blir allt mer sliten med all denna snöskottning. Visst är det gnistrande vackert med all denna bländande vita snö, som ligger som ett mjukt täcke överallt. Men det räcker nu, för denna säsong!

Nu vet jag förstås inte hur effektivt det är att tillbedja denna "gubbe", men det går väl alltid att låtsas. Det kostar inget att vara lite barnslig. Kanske det alltid kan roa någon till att dra på mungiporna, och vips har det alstrat en liiiten mängd med goda endorfiner! För tydligen har vetenskapen lyckats utröna att det är mycket viktigt att le och skratta. Det är bevisat att skratt och leenden föder ännu mera skratt. Så kan vi, om vi har tur, få en positiv lavin i rörelse! En skrattlavin!

Nu är det tyvärr så, att jag har aldrig varit speciellt känd för att ha skrattat mig genom livet. Nej, jag tillhör nog den mera "lagoma" skaran, lite lagom allvarlig tillika lagom fundersam. Jag är nog född sådan, men jag jobbar fortfarande på att förbättra mitt anseende inom "gladerskaran".

Nu för tiden är jag ibland ute och pratar om mitt näst största ämne, aloe vera. Det som har gett mig så ofantligt mycket. Förutom att det troligen är världens nyttigaste grönsak, som jag dagligen använder både på in-och utsidan, så träffar jag många trevliga människor. Dessutom har det gett mig en helt ny dimension på livet. Jag har aldrig under mina 28 år på mitt ordinarie arbete, fått så mycket upskattning, som jag de senaste fem åren med aloe vera gett mig!

Sedan är det ju en annan sak vad som betyder allra, allra mest för mig. Naturligtvis är det familjen! Utan den vore jag - inget. När vårt yngsta barnbarn, Ida 7 år, ringde härom dagen och undrade suckande, "kommer du då aldrig, mormor! Jag har längtat så länge!" Då känns det varmt i själen. Tilläggas bör att hon bor hundra mil bort, tyvärr! - Men snart,om fyra veckor får vi kramas! Då skall jag åka till de små och rå om dem i en hel vecka! Härligt!

När jag sedan har laddat mina batterier med barnbarnskramar, kommer jag hem och kör igång planeringen för natur-mini-SPA, som mest troligt kommer att bli av, till att börja med 3-4 juli. Sedan kommer det att ges ett nytt tillfälle i augusti. Är du intresserad? Lämna ett meddelande, så kontaktar jag dig!

Det kommer att handla om att "ladda batterier" i fullständig natur. Det finns inte el. Det finns heller inte väg ända fram, båt eller promenadstig sista biten. Det blir tunnbad/bastu för de som vill. Den som vill kan bada i en riktigt ren sjö! Plus en hel del SPA-aktiviteter. Och - att andas frisk luft!

Hörs snart igen!

Hälsohälsning från AloeVera-Gerd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails