24 oktober 2010

Snart här igen!!


Nu börjar det brännas! Snart droppar de in, undan för undan. Efter att ha varit solo i snart tre veckor, kommer snart huset att bli till brädden fullt. Skoj! Det är mycket som händer framöver. Höstlov, födelsedagsfirande m.m.

Vår bil borde ha en autopilot, bara att ställa in till destination Kallax flygplats, eller som det heter, Luleå airport! Löjligt förresten att vi inte får kalla platsen som den heter på svenska. Denna kommande vecka kommer turerna till Kallax att dugga tätt. Inte mindre än fyra hämtningar. Veckan därpå skall alla dessutom tillbaka, alla olika tider.

Det är inte så ofta hela "klanen" är samlad. Men nu skall det ske! Vi, som vanligtvis tycker att vi har ett alldeles för stort hus, blir plötsligt nästan trångbodda! I ett huj blir vi ett nio-personers hushåll. Tur att vi har stort kök, så alla ryms vid matbordet. Förmodligen kommer det väl att bli någon dag när önskemålet är palt! Det brukar vanligtvis bli så och denna gång lär inte bli något undantag.

Vanligtvis brukar vi försöka hålla oss undan för ståhej vid födelsedagar, men denna gång går det inte. Barnbarnen tingade tidigt att få komma till oss på höstlovet. Vem kan motstå en sådan önskan? Inte vi i alla fall. Det är ju bara så att makens födelsedag infaller under den tiden, dessutom jämna årtal! Så, det är bara att ta tjuren vid hornen och inse att vi inte kommer undan denna gång. Då är det lika bra att göra det ordentligt och bjuda in närmaste, syskon med respektive.

Nu kommer nästa "problem"! Hur kan vi klämma in 23 personer att inta en måltid samtidigt i vårt hem? Nja, det skall nog gå. Det brukar heta att "finns det hjärterum så finns det stjärterum". Det blir en utmaning, men det blir spännande. - Jag får återkomma och berätta hur det gick.

Nu skall jag samla kraft för att orka med kommande engagemang. Det går säker bra, jag dricker ju Aloe vera!!

Men, tills vidare, tjingeling!

från AloeVera-Gerd

1 kommentar:

  1. Ni kommer säkert att få jättetrevligt. Om du bjuder alla på aloevera-dryck också så håller de sig pigga och glada under hela tiden :-)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails